joi, 24 mai 2012

Eroii noștri...


            O zi care ar trebui, încă o dată, să ne facă să ne gândim la vremelnica noastră existență pe pământ. Ziua în care Domnul Iisus Hristos S-a arătat pentru ultima oară credincioșilor - puțini la număr, ca și acum - pe Muntele Măslinilor, după care S-a înălțat la ceruri.
             Credincioșii încing iar cuptoarele, se coc iarăși cozonacii și pasca, se înroșesc ouă. Ca de obicei, jumătatea mea a reușit o pască de exceptie, care ne-a ajutat să trecem de foamea dimineții.


            Ceea ce se stie mai putin, și asta cu ajutorul binevoitor al mijloacelor media, este faptul că tot astăzi ne cinstim eroii. Oamenii care s-au jertfit pentru reîntregirea țării și pentru apărarea credinței și a neamului. Practic nu există petic de pământ în țara asta pe care - și pentru care - să nu se fi vărsat măcar o picătură de sânge. Ca de obicei, televiziunile au probleme mai importante (de la o vreme nu prea le mai urmaresc, așa că, dacă greșesc îmi cer scuze) precum integrarea europeană și bebelușii de prin tomberoane. Aaa...era să uit...și crearea panicii prin știrile alarmiste despre căpușe.

              Dumnezeu, însă, le rânduiește pe toate și a vrut ca prin sătulețe și localități mai mici, localnicii să țină minte jertfa tinerilor din localitatea lor.
             


              Ei își mai pomenesc morții și datorită lor, generațiile viitoare vor continua să-i pomenească și să-i cinstească. Prin grija dascălilor lor, copiii de la Școala cu clasele I-IV Golești - Priboaia și de la Grădinița Golești au făcut o plimbare până la monumentul din localitate, unde au depus flori și au aprins câteva lumânări, rostind o rugăciune pentru sufletele celor care și-au dat viața. 


              
                Cu credința că, la rândul lor, vor ține minte și vor povesti mai departe, dascălii le-au povestit, pe scurt, despre faptul că, pentru acei tineri, cuvintele ”țară” și ”neam” reprezentau trăiri adânci. Despre faptul că au plecat la moarte conștienți că nu se vor mai întoarce, înflăcărați de gândul că prin jertfa lor ne va rămâne glia pe care astăzi o vindem cu nepăsare.




            La final, respectând datina, au fost împărțite ouă roșii și copiii s-au întors la școală, ziua revenind în matca ei.




HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT!


Un comentariu:

  1. Minunat, Adevărat s-a înalţat!
    Să nu uităm nicicând să ne cinstim eroii, să nu uităm că orice pas îl facem pe sângele şi pe jertfa lor, să nu uităm să fim patrioţi şi să ne păstrăm glia stramoşească,îmbibată de săngele lor de-a lungul mileniilor. Asa să ne ajute Dumnezeu!
    Marius

    RăspundețiȘtergere