luni, 16 iulie 2012

De ce nu vă vedeți !?!...

                Mai dragă domnilor așa-zis politicieni, aveți (unii intre domniile voastre) niște figuri plăcute... Chiar îmi place, uneori, să mă uit la tembelizor (așa îl consider eu și o bună parte din anturajul meu...), să vă mai văd. Imi plac chipurile calme pe care le afișați, îmi plac ochelarii trași, așa, pe vârful nasului pentru a vă putea uita dojenitor, prin camera video, direct în ochii mei. În acel moment aproape că mi se face rușine că-mi mai vin vorbe spurcate la gură, aș vrea să pot plânge pentru faptul că încrederea mea în clasa politică (?) din România a dispărut... Las ochii în jos plin de regrete și...se întâmplă ceva... Legătura magică este ruptă, fluxul gândirii personale se reia și încep să revăd, pe fondul motivului covorului din sufragerie, circul pe care îl faceți, împreună cu mass-media aservită unuia sau altuia.
                Domnilor, apăreți la TV cu acele figuri savante, pentru a-i demonstra poporului cât de tembel este! Ce muncă titanică depuneți pentru bunăstarea românilor și prosperitatea patriei. Și poporul, acea fiară pe care vă chinuiți să o păstoriți cu dăruirea fantastică ce vă caracterizează, nu pierde nici un prilej de a sări la gâtul vostru... Halal popor!...Nu vă merită!
                Din fericire, poporul român, cu toate eforturile disperate pe care le depuneți, nu-și va pierde bunul simț (chiar dacă, într-o bună măsură a reușit să-l îngroape haosul in care l-ați aruncat de vreo 70 de ani, ca sa ne rezumăm doar la atât...) cel puțin în timpul vieții voastre... Reușiți, cumva, să faceți niște declarații, pe care să le contraziceți când situația o cere... Dacă ar fi doar exemplul mult iubitului tovarăș Iliescu, măcar s-ar putea spune că de la un bolșevic convins n-ai ce cere... (Să-i dea Dumnezeu viață lungă, poate apucă să plătească câte ceva încă de pe lumea asta...). Dar nu vă mai vedeți!... Nu vă mai ajung toate funcțiile și beneficiile și afacerile și furturile și tâmpeniile pe care le spuneți și le faceți! Ați ajuns la stadiul la care vă credeți niște dumnezei care pot schimba lumea numai cu un clipit, dar nu este așa! Sunteți oameni, ca toți oamenii! Domnilor, vă rog frumos mai uitați-vă într-o oglindă și la chipul vostru și la ce exprimă el...Aveți ochii răi, aveți fețele buhăite, schimonosite de rautate! Ce rău v-a facut neamul și țara asta? Nici un rău! Asta e problema voastră, de fapt...nu vă mai vedeți!

P.S.: Domnul Iliescu, când era sus, pe cladirea guvernului a chemat minerii să apere capitala de hoardele de golani și nespălați, de "elementele fasciste și chiar drogate" care demonstrau (pașnic, dealtfel...) în Piața Universității. Ulterior a negat cu vehemență acest lucru!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu